Sivut

torstai 27. lokakuuta 2011

pikkupaketteja

Näpertelin vielä lisää jouluisia juttuja Sinellin DT-paketin pirteän värisistä papereista. Tällä kertaa vuorossa olivat pienien joululahjojen paketoimiseen soveltuvat rasiat.



Rasioiden valmistamiseen tarvitset wc-paperirullan, paperia, kaksipuoleista liimakalvoa tai teippiä sekä koristeita oman maun mukaan. Paperista leikataan pari milliä wc-paperirullaa leveämpi suikale, joka on pituudeltaan vähän reippaampi kuin rullan ympärysmitta. Käyttämäni paperit olivat 15x15cm papereita, joista leikkasin suikaleen pois, mutta jätin pituudeksi sen 15cm. Se tuntui aika sopivalta pituudelta. Lisäksi samansuuruinen pala kaksipuoleista liimakalvoa. Wc-paperirullaa kannattaa jo tässä vaiheessa puristaa vähän muotoonsa. Päädyistä lintataan reunat sisäänpäin. Näitä taitoksia voi muotoilla sormin kauniin muotoiseksi ja loppuviimeistelyn voi tehdä vielä myöhemmin. Lisäksi reunoihin kannattaa painella hieman terävää kulmaa, niin rulla säilyttää paremmin muotonsa.



Seuraavaksi paperi liimataan liimakalvolle jonka jälkeen se liimataan kiinni paperirullaan. Kannataa aloittaa paperin liimaaminen tuosta rullan keskeltä, jolloin saumakohta jää nätisti rasian pohjaan piiloon. Lisäksi paperi ei rupea repsottamaan niin helposti, vaikka teippaus tulisikin tehtyä vähän huonosti, kuin jos sauma olisi terävässä reunassa.



Kun paperi on teipattu kiinni rullaan voi pakettia vielä muotoilla vähän lisää. Läpät voi painella paremmin kiinni ja niiden väliin reunoista syntyvät kulmat kannattaa muotoilla sormin siistimmiksi ja terävämmiksi. Alla olevasta kuvasta näkee vielä hyvin, miksi paperin kannattaa olla sen pari milliä wc-paperirullaa leveämpi. Kun läpät taittaa, niin paperi liukuu hieman rullan päältä pois ja rullan reunat jäävät näkyviin. Se pari milliä antaa tässä hyvän pelivaran ja läppien reunasta ei paista niin paljoa rullan ruskeaa pahvia.



Lopuksi vielä rasiat voi koristella haluamallaan tavalla. Näihin paketteihin käytin Papermanian cranberry & apple -sarjan papereita, kukkia, nappeja sekä rusetteja. Materiaalit löytyvät Sinellistä. Omista varastoista koristeeksi tuli vielä vähän pitsiä ja nauhoja.

27 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen näytti alkuun ihan kuin siinä olisi niinkuin frakki tai smokki, niistä en tiedä ja rusetti ja nappirivi. hauska idea.

    katselin tuota sitten muiden kanssa viereikkäin kuvassa ja alkoi näyttämään vain koristeilta. tai ei siis vain, mutta ymmärrät varmaan. Olen itse jotenkin tykästynyt tuollaisiin ideoihin, olen painanut paitaan kravaattia ja välillä askarrellut juuri nappirivejä ja muuta. (:

    VastaaPoista
  2. Ompas hieno idea, täytyykin varmaan kokeilla! :) Mistä tuollaista kaksipuolista liimakalvoa saa? Varmaan monestakin paikasta, mutta en ole ikinä ostanut tai huomannut missään :)

    VastaaPoista
  3. Ihana idea taas. Nättejäkin niistä tuli.

    VastaaPoista
  4. Lonely Wind: hihhih, no nyt mäkään en näe sitten tuossa ensimmäisessä kuvassa muuta kuin "miesten paidan" :D

    Eeva: kiitos paljon. ohhoh, enpäs huomannut kirjoittaa tuonne tekstiin, että liimakalvo on myös Sinellistä. eli tätä http://www.sinelli.fi/product_details.php?p=12273

    Amalia: kiitos paljon :) nämä on kyllä aikas söpöjä :)

    VastaaPoista
  5. Tosi hauska idea! Nyt pitää sitten tyhjien munakennojen lisäksi (sytykeruusuja varten) säästää vessapaperirullatkin, koska tuollaisille pienille rasioillehan on aina käyttöä. Ei jää pahvikeräykseen kohta enää mitään:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos taas Anna tästä ihanan selkeästä ohjeesta! :) Aivan suloisia ja monikäyttöisiä rasioita.

    VastaaPoista
  7. Hienoja paketteja! Jos vaikka joululahjoihin askartelisi itsekin tuollaiset paketit. Ohjeesi oli tosi selkeä :)

    VastaaPoista
  8. Tosi suloisia, varsinkin tuo missä on napit :)

    VastaaPoista
  9. Hieno idea, hurjan kivoja rasioita tuli!

    VastaaPoista
  10. Onpas kivoja, pitää kokeilla itsekin. Pätevä syy tehdä ja/tai hankkia sopivan pieniä lahjoja... :D

    VastaaPoista
  11. Voi miten hyvä idea, kiitos ohjeesta! Tosi kauniita rasioita, ja ihanaa että niissä on myös kierrätysmateriaalia ^-^

    VastaaPoista
  12. aivan ihania rasioita!! ja huiman kiva kun oot tehny noin tukeviksi!!! tosi jees!! =)

    ..no mehän nähdään sitten varmaan useasti!!! ;)

    VastaaPoista
  13. Aarnilintu: kiitos :D se tässä käsilläteossa on ongelmana, että kaikkea pitää säästää. mulla on tallessa muun muassa pringlespurkkeja saippuanvalmistusmuoteiksi, poltettuja kynttilänjämiä sytykeruusuihin ja uusiokynttilöihin, tyhjiä karkkipusseja karkkipussipussukoihin yms...

    inkku: kiitos paljon, hyvä että ohje oli selkeä, muutaman kuvan jätin välistä kun ajattelin että kirjoittamalla saan selvitettyä kaiken tarpeellisen :)

    Miikkuli: kiitos myös sinulle. nyt on vielä hyvin aikaa säästellä tykötarpeita jouluksi...

    Jenni: kiitos :)

    Mags: kiitos :)

    Lennu: kiitos paljon. nyt vaan miettimään mitä noihin voisi laittaa... :)

    merryroseberry: kiitos, mukava että tykkäsit ohjeesta :) olen vähän huono käyttämään kierrätysmateriaaleja, mutta yritän sitä osa-aluetta parantaa koko ajan...

    SannaS: suuret kiitokset myös sinulle. noista tuli tosiaan tukevia, menevät ehkä jopa kuplapusseissa postissa pahempia kärsimättä. nykäse sitten hihasta jos näet, oon se kaikista blondein ;)

    VastaaPoista
  14. aivan ihastuttavia! Täytyy itsekin kokeilla.:)

    VastaaPoista
  15. Kivoja rasioita. Mutta arvaas mitä, meillä on nykyisin nuo vessapaperihylsyt historiaa, kun siirryimme niihin vedessä hajoaviin. Ennenhän niitä pyöri joka nurkassa.

    VastaaPoista
  16. Ihanasti ideoituja rasioita :) .

    VastaaPoista
  17. kiitos kaikille kommenteista :)

    Rva Kepponen: mä olen kuullut vaan noista vedessä hajoavista hylsyistä, että ne voivat tukkia vessanpöntön. ota siis talteen ja tee niistä rasioita! :D

    VastaaPoista
  18. Fantastista! Tässä on askarteluohje, jota jopa minä tajuan - ja haluan kokeilla. Kiitos, anna!

    VastaaPoista
  19. M. Orvokki, kiitos, ihan mahtavaa :D vinkkaa, jos saat oman versiosi paketeista tehtyä :D

    VastaaPoista
  20. Kiva idea. Tähän en ollutkaan aiemmin törmännyt. Ihania ;)

    VastaaPoista
  21. kiitos Maiju :) itse muistan nähneeni jotain samantyyppistä jollain jenkkisivustolla josta sitten kehittelin nämä versiot. helppoja ja kivoja mielestäni :)

    VastaaPoista
  22. Nyt oon kokeillut minäkin näitä ja tuli tosi kivoja! Linkitin blogisi ohjeen edelleen omaani: http://aarnilintu.blogspot.com/2011/11/persoonallisia-lahjapaketteja.html

    VastaaPoista
  23. piti heti käydä kurkkimassa että minkälaisia versioita olet tehnyt :D tosi kiva idea oli käyttää tapetteja ja hyvin huomasi kuinka materiaalin vaihdon kautta paketeista tuli ihan eri näköisiä :)

    VastaaPoista
  24. upeita! Tällaiset tulevat tarpeeseen häihimme vieraiden lahjoihin! Pitää kuluttaa äkkiä enemmän paperia :DD

    VastaaPoista
  25. no mutta hienoa, että bongasit idean :D näistä tuleekin varmasti kivoja kierrätys-aiheisia lahjapaketteja. myös talouspaperirullat kannattaa varmasti säästää, eiköhän ne ole aikalailla kahden wc-rullan kokoisia :D

    VastaaPoista